Ankara, İstanbul ve İzmir'e Kış Ortasında Bahar Uyarısı! Nİsan - Mayıs Aylarına Geri Döndük

Ankara, İstanbul ve İzmir'e Kış Ortasında Bahar Uyarısı! Nİsan - Mayıs Aylarına Geri Döndük
Ocak ayına bir hafta kala beklenen kış hala gelmedi. Meteoroloji uzmanları bu hafta için sıcaklık uyarısı yaptı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyredecek.

Yeni haftada yurt genelinde az bulutlu açık bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Ancak hafta başında Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışın etkili olması bekleniyor.

istanbul-bahar.jpg

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de X hesabından paylaşım yaptı, tatile gidecekleri uyardı:
* Yılın son günü ve yeni yılın ilk gününde yurtta kar yok. Yılbaşı tatili için kayak ve dağ turistik yerleri seçenler. Yerde kar yüksekliği uygun ama kar yağışı olmayacak. Bu bölgelerde sis etkili olabilir kayanlar dikkat kaybolmayın pistten dışarı çıkmayın.

* Yılın son haftası bugün Kars Artvin civarında kar yağışı devam edecek. Yarın yok.
Diğer bölgelerde yağış yok. Bu hafta gündüz sıcaklıklar ortalamanın üzerinde gece ise düşük olacak. Perşembe günü doğu karadenizde karla karışık yağmur, yılın son günü Ege ve Akdeniz bölgesinde yağmur var.

bahar-uyarisi.jpg

NİSAN - MAYIS AYLARINA DÖNÜŞ

Hava Forum da "Afrika'dan ılık hava yurdumuza doğru yola çıktı. Akdeniz hattı 23-24 dereceleri görebilir. 5-6 gün yağmur yok, bol güneş var. Yeni haftada Nisan-Mayıs ayına geri dönüyoruz" dedi.

kis-ortasinda-bahar1.jpg

HAVA MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

TRT Haber'in bildirdiğine göre yurt genelinde hafta boyunca yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı yeni haftada mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyredecek.

İç ve batı kesimlerin az bulutlu açık bir hava yaşayacağını belirten Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yağışların Doğu Karadeniz ve kıyı Ege'de aralıklarla görülebileceğini aktardı.

Çelik, "Artvin çevrelerindeki yağışın kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasını bekliyoruz" sözleriyle uyardı.

ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE HAVA NASIL OLACAK?

Çelik, İstanbul, Ankara ve İzmir'in hava durumuyla ilgili şunları söyledi:

İstanbul ve Ankara'da yağış beklenmiyor. Ankara’daki en yüksek sıcaklık 11-12 derece, İstanbul’da ise 15-16 derece olacak. İzmir'de ise çarşamba kısa süreli sağanak var. Üç gün boyunca sıcaklıklar ortalama 17-18 derece civarında seyredecek.

Hafta boyunca özellikle gece ve sabah saatlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimlerde sis ve pus görülebilir.

Etiketler :