Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden 'Aleyna Çakır' açıklaması: Şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden 'Aleyna Çakır' açıklaması: Şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmış
İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır'ın sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından darp edilmiş baygın hâlde yatarken çekilmiş videosu sosyal medyada infial yarattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde videoyu çeken Ümitcan Uygun'un evinde Çakır'ın baygın bir hâlde yattığı görünüyor. Ümitcan Uygun videoda, "Öyle yapılmaz böyle yapılır" ifadelerini kullanıyor. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ise şöyle;

03.06.2020 tarihinde ilimiz Keçiören ilçesinde Sema ESEN (Aleyna Çakır) isimli şahsın ölümü ile ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın intihar değil cinayet olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

17.04.2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema ESEN (Aleyna Çakır) isimli şahsın Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit UYGUN ve E.Ö tarafından darp edildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek Ümit UYGUN ve E.Ö'den şikayetçi olmuştur.

Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmıştır.

03.06.2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili olarak Ümit UYGUN ve B.G isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır.

Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir.
 

Etiketler :