Ankapark'ta yeni detaylar ortaya çıktı: Dinozorlara 7,9 milyon dolar!

Ankapark'ta yeni detaylar ortaya çıktı: Dinozorlara 7,9 milyon dolar!
Melih Gökçek’in çılgın projesi Ankapark için yapılan bazı harcamaların detayları ortaya çıktı. Buna göre hiç kullanılmayan teleferiğe 50,4 milyon, dinozorlara 7,9 milyon, plastik çiçeklere ise 1,8 milyon dolar ödenmiş.

ABB yönetiminin “İsraf Sayfası” başlığı altında ortaya koyduğu tablo, “Çılgın proje” için harcanan paraların büyüklüğünü ve israfı bir kez daha gözler önüne serdi.

Hayvan heykellerine 1,3 milyon dolar: AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Aralık 2013’te alınan hayvan heykellerinin hakediş tutarının 1,3 milyon dolar olduğu belirtildi. Yine AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere Eylül 2013’te gerçekleştirilen ihale kapsamında alınan 68 kalem mal için de yükleniciye 30,4 milyon dolar ödeme yapıldığı öğrenildi.

Kullanılmayan teleferiğe 50 milyon dolar: İhalesi Aralık 2013’te ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nca gerçekleştirilen “Hayvanat Bahçesi ve Teleferik Yapım İşi” için ödenen para ise en maliyetli kalemlerden birini oluşturdu. İhale kapsamında yükleniciye toplam 50,4 milyon dolar ödeme yapıldığı tespit edildi. İşin başladığı günlerde dolar kurunun 2,036 TL olduğu bildirildi. Teleferiğin, tesisin faaliyette olduğu süreç dâhil hiçbir zaman kullanılmaması da dikkat çekti.

“Fışkiyeye” 14,8 milyon lira: Çıkarılan tabloya göre, AOÇ yenileme alanında kullanılmak üzere 33 kalem aydınlatma elemanı ile 202 metre uzunluğunda “müzikli görsel fıskiye” satın alındı. 2013 yılında, yani 1 ABD dolarının 2,044 TL olduğu günlerde gerçekleştirilen satın alma işlemi için belediye kasasından 14,8 milyon TL çıktı.

Milyon dolarlar çöpe gitti

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Batık proje için yapılan fahiş harcamalardan bazıları şöyle:

Dinozor iskeletleri ve fosilleri: 694 bin dolar
Dinozor ve kamuflaj malzemeleri: 4,7 milyon dolar
Hareketli dinozor, yapay ağaç, bank ve gölgelikler: 2,5 milyon dolar
Plastik çiçek ve plastik ağaç: 1,8 milyon dolar