Ankapark biletiyle Medine'ye gittiler

Ankapark biletiyle Medine'ye gittiler
Ankara'da Melih Gökçek'in Belediye Başkanlığı döneminde "Ankapark tanıtımı" için Cidde'de bir fuar ihalesi yapıldığı ve fuar kafilesinin de kısa bir süre sonra Medine'ye gittikleri ortaya çıktı.

Ankapark için 2016 yılında Cidde Fuarı’nda ihaleye çıkıldığı, fuardaki 36 metrekarelik stant için 25 kişinin görevlendirildiği, 7 adet VIP araç temin edilmesi ve 5 yıldızlı otelde konaklamaları dahil ücretlerinin ödendiği ifade edildi.

BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre, bir kısmının eşlerinin de olduğu katılımcıların Türkiye’ye dönüş biletlerinin daha gitmeden önce Cidde’ye 418 kilometre uzaklıktaki Medine’den alındığı ortaya çıktı.

29 Ocak 2016 tarihinde davet usulü yapılan ihaleyi belediye şirketi Anket AŞ’nin kazandığı, şirketin ise aynı gün iki saat içerisinde işi alt taşerona ihale ettiğinin ifade edildiği haberde, ihale içeriğinde 36 metrekarelik fuar alanı için 25 orta ve üst düzey bürokratın görevlendirildiği, bunlara 7 adet VİP araç tahsis edildiği ve 5 yıldızlı otellerde konakladıkları ortaya çıktığı bilgisine yer verildi.

Soruşturma başlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarına dayandırılan haberde, işin verildiği firma üzerinden üst düzey bürokrat ve eşlerinin hangi otel, şehir ve harcamalarda bulunduklarının ayrıntılı bir şekilde inceleneceği ve konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kaynak:

Etiketler :