Alper Taş'tan Süleyman Soylu'ya çok sert yanıt!

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Halk TV Ana Haber'de Lale Özan Arslan'ın konuğu oldu.

İşte Alper Taş'ın konuşmasından satırbaşları:

- Benim hakkımda açılmış tek bir dava bile yok. Ben Süleyman Soylu gibi 10 yıl önce söylediklerini unutanlardan değilim. Ben siyasetçi değilim, devrimciyim. İçimiz dışımız bir bizim, ilkelerimiz vardır.

- Benim karşımda Süleyman Soylu mu aday? Bunu karşıma çıksın konuşalım. Sizin halkla, milletle hiçbir ilginiz kalmamış.

- Halkın yanında duran bize çamur atmaktan başka bir çareleri kalmadı.

- (Herhangi bir hukuki girişimde bulunacak mısınız?) Adamın dokunulmazlığı var zaten ona güveniyor. Ama A Haber'de program yapan Turgay Güler hakkında suç duyurusunda bulundum. Ama Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığı bir gün bitecek.

-Bir İçişleri Bakanı, görevini yapmalı.

Beyoğlu için neler yapacaksınız?

- En önemli sorunlardan biri Okmeydanı'ndaki tapu ve kentsel dönüşüm meselesi. Tarlabaşı'ndan aşağıya baktığımızda büyük bir yoksulluk var. Galata ve Pera denilen bölgeye baktığımızda da ışıltısını, canlılığını yitirmiş, önemini kaybetmiş, Osmanlı'dan bu yana kültür ve sanatla anılmış bir bölgenin önemini yitirdiği bir gerçeklik var.

- Buranın tarihi kimliğini kaybettirmek için uğraşıyorlar.

- İstanbul'un, Türkiye'nin ve hatta Avrupa'daki yurttaşların gözü kulağı 31 Mart akşamı Beyoğlu'nda olacak. Eğer biz kazanırsak, burayı terk edenler geri gelecek.

- Bize yüklenmelerinin sebebi tüm Türkiye'nin biz kazandığımızda Beyoğlu'ndaki demokrasi anlayışını görecek olması. Bunların anlayışını tek başına yıkabiliriz.

- Cepparklar yapacağız. En küçük alanı bile yeşillendireceğiz. Metruk binalar, tarihi eser statüsünde değilse bunları yıkıp yeşil alan haline dönüştüreceğiz.

- Vergi yükünü hafifleteceğiz, neşeyi sokağa taşıyacağız, küçük esnafın sorunlarını çözeceğiz.

- Kadın emeğini değerlendiren, kültür sanatla ilgili, eğitimle ilgili kooperatifler kuracağız. Beyoğlu'nu kooperatifler kenti haline getireceğiz. Altta kalanın canının çıktığı piyasa ekonomisinde, bu uygulamalarla vatandaşların ihtiyaçlarını ucuza ve sağlıklı bir şekilde karşılamalarını sağlayacağız.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Etiketler :