Alper Taş'tan "Camileri ortadan kaldıracak" iddialarına yanıt

Alper Taş'tan "Camileri ortadan kaldıracak" iddialarına yanıt
Kendisi ile ilgili "Camileri ortadan kaldıracak" şeklindeki yalan haberlere dair açıklamalarda bulunan CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, "Benim babam 5 vakit namaz kılan bir insan, kalkıp halkımın inanç merkezlerini mi yıkacağım?" dedi.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, Artı TV’de yayınlanan Sorudan Soruya programında Murat Aksoy’un sorularını yanıtladı.

Kendisi ile ilgili çıkan “Camileri ortadan kaldıracaklar” şeklindeki yalan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Taş, şöyle konuştu:

“Toplumdaki olumlu tepkileri negatife dönüştürmek için yalan yanlış şeyler söylüyorlar. “Camileri ortadan kaldıracaklar”. Düşünebiliyor musunuz, bunları söylüyorlar. Güler misin, ağlar mısın; siyasetin düştüğü tabloya bak. Benim babam 5 vakit namaz kılan bir insan. Ben o kültürün bir insanıyım. Ben bu ülkenin devrimcisiyim, kalkıp halkımın inanç merkezlerini mi yıkacağım? Bizi çok iyi biliyorlar ama yalan söylüyorlar. Kendilerinden olmayan herkes terörist, kardeşim çıkın karşımıza Beyoğlu’nu konuşalım. Allah’ı, kitabı, peygamberi bu işe alet etmeyin” dedi.

İSPAT ETSİNLER ADAYLIĞI BIRAKIRIM

Kandil’e gittiğine yönelik iddialara da yanıt veren Alper Taş, “Böyle bir şey olsa bile ben derim ki, ‘Evet, ben gittim Kandil’e’. Bunu anlatırım. Çünkü bir dönem herkes Kandil’e gidiyordu, AKP herkesi Kandil’e gönderiyordu çözüm sürecinde” dedi.

Taş, şöyle devam etti:

“Diyorlar ki, ‘Kandil’e gitmişim, Mahsun Korkmaz akademisinde konuşma yapmışım’. Bu yalanlara gerek yok, bunlar iftira. Niye, çünkü bizi halkın nezdinde başka türlü göstermek için. İçişleri Bakanı bugün itham ediyor bizi, yandaş basın Mahsun Korkmaz akademisine gittiğimi ve konuşma yaptığımı söylüyor. Benim Kandil’e gidip konuşma yaptığımı ispat etsinler ben yarın Beyoğlu Belediye Başkan adaylığını bırakırım.”

1994’TEN BERİ İHANET EDİYORLAR

“Diyorlar ki ‘İstanbul bizim aşkımız’. Anlaşılmaz bir durum var ortada” diyen Taş, “İnsan aşkına ihanet eder mi? Bir kere de değil. 1994’ten beri ihanet ediyorlar. Şimdi bir kez daha bizi buluşturun diyorlar. Yeter artık” diye konuştu.

“Beyoğlu’nu öldürdüler” ifadelerini kullanan Taş, “Sloganımız ‘Yaşasın Beyoğlu’. Sloganımız her şeyi anlatıyor” dedi.

Etiketler :