Alper Gezeravcı, Erdoğan İle Görüntülü Konuştu

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Türkiye ile ilk bağlantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdi.

Türk astronot Alper Gezeravcı, cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na giriş yaptı. Görev süresi boyunca çeşitli deneyler yapacak olan Gezeravcı, Türkiye ile en az 7 kez iletişime geçecek.

İlk görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapıldı. Erdoğan, "Ülkemiz tarihindeki bu ilk ve çok önemli vazifeyi yerine getirmek için çıktığın yolda sana başarılar diliyorum. Milli Uzay Programımız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun. Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık" dedi.

adsiz-tasarim-1.png

Gezeravcı ise görüşmede şunları söyledi:

"Türkiye Yüzyılı'na adım atarken bu anlamlı görevde ülkemi temsil etmenin ve bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu'na taşımanın gururunu yaşıyorum. Katı parçacıklarla akışkan ortam arasında homojen karışımın oluşturulmasına yer çekiminin etkisini araştıracağız. Savunma sanayimiz için çok önemli bir çalışma." diye konuştu.

AİLESİ VE SANAYİ BAKANIYLA GÖRÜŞECEK

İlk Türk astronotun programında ailesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la da bir görüşme bulunuyor.

alper-gezeravci.webp

1705475259613-adddd-xfqx.webp

Gezeravcı, Bursa’daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'yle ve Ankara’daki Tübitak Uzay Merkezi'yle iletişim kuracak.

UZAYDAN KENTLERİN FOTOĞRAFINI ÇEKECEK

Türk astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunduğu süre boyunca Türk öğrencilerle de görüşecek.

turk-astronot-alper-gezeravci-uzayda-ataturk-u-anmasinin-ardindan-bazi-kesimlerce-hedef-alindi-3908.jpeg

Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak.

alper-gezeravci-kimdir-nereli-ilk-turk-astronot-16749709-5817-amp.webp

Alper Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul, Çanakkale'nin fotoğraflarını çekecek.

Mersin'in Silifke ilçesi ile Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.

Kaynak:AA

Etiketler :