Almanya'ya güvence: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

Almanya'ya güvence: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız
Almanya Dışişleri Bakanı Maas ile görüşmenin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık, turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya ve Bosna Hersek ziyaretlerinin ardından Almanya'nın başkenti Berlin'i ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, başkent Berlin'de Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile heyetler arası ve baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın açıklamasında Çavuşoğlu şöyle konuştu:

İkili ticaretimiz hızlı şekilde artıyor. Bu sene 40 milyar doların üzerine çıkabileceğini görebiliyoruz.

Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız.

(Kovid-19 aşısı) Elbette şirketlerin telif haklarına saygı duymak gerekiyor. Ama ortak üretim konusunda ülkelerin daha iyi iş birliği yapması gerek.

İsteğimiz 17 Mayıs'a kadar istediğimiz seviyeye gelmesidir, bu konuda rakamlar bizi umutlandırıyor, şu anda ülkemizde vatandaşlarımızın yüzde 26'sından fazlası aşılandı.

(Covid-19 aşısı) Elbette şirketlerin telif haklarına saygı duymak gerekiyor. Ama ortak üretim konusunda ülkelerin daha iyi iş birliği yapması gerek.

​Maas ise şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye, NATO içinde çok önemli bir müttefikimiz. Almanya bunu her zaman vurguladı. Gelecekte de çok büyük önemi olacaktır.

(Türkiye-AB ilişkileri) Geçen sene zor bir yıldı. Bu sene daha iyi bir yıl olacağa benziyor.

Etiketler :