'Almanya'da kayıp 43 kişi üyemiz değil, belediye rica etti adımızı koyduk'

'Almanya'da kayıp 43 kişi üyemiz değil, belediye rica etti adımızı koyduk'
Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin Almanya'ya yolladığı 43 kursiyerin geri dönmemesi ile ortaya çıkan skandalda adı geçen derneğin başkanı, kursiyerlerin üyeleri olmadığını açıkladı. Belediyenin ricası üzerine dernek projeye adını koymuş

HAZAR DOST

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi'nin eylül ayında ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi' kapsamında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası üzerinden Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıktı. Halktv.com.tr'nin ulaştığı dernek başkanı Sait Aytekin, olayın dernekle bir alakasının olmadığını ve gezinin Malatya Belediyesi'nin ricasıyla gerçekleştiğini söyledi. 

Malatya Kişisel Gelişim Dünyası başkanı Sait Aytekin, kendilerinin Malatya'da kişisel gelişim dersleri verdiklerini belirtirken, ''Belediye başkanı ve basın müşaviri bizim derneğimize geldi'' derken, geziyle herhangi bir alakalarının olmadığını söyledi. 

Belediye Meclisi'nden gezi kararı çıktığını, geziyi Almanya'da bir hayırseverin finanse edeceğini öğrendiğini söyleyen Aytekin, ''Benden, geziyi bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üzerinden yapmaları gerektiğini söyleyerek yardım istediler'' dedi. Geziye katılacak kişileri ve gezinin detaylarını bilmediğini söyleyen Aytekin, ''Bizim bu gezideki tek rolümüz, gezinin yapılabilmesi için adımızın kullanılması oldu'' diye konuştu.

Ne olmuştu?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" adlı proje kapsamında 45 kişiyi bir haftalık gezi için Almanya’ya götürdü. Geziye katılacak 43 kişi Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’ne üye yapıldıktan sonra pasaport almaları için valiliğe yazı yazdı. Tüm sürecin ardından 45 kişi, iki belediye başkan yardımcısıyla birlikte Almanya’ya gönderdi. Bir hafta sonra Türkiye’ye sadece iki başkan yardımcısı dönerken 43 kişinin nerede olduğu bilinmiyor. 

43 kişinin akıbeti hakkında konuşan Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi İsmail Aydın ise konuya dair Malatya’da soruşturmanın yürütüldüğünü belirterek “Belediye Başkanı Mehmet Çınar ‘bu konu bizim işimiz değil’ dedi.

 

Etiketler :