Alman Gazetesi Bugün Bu Türkçe Başlıkla Çıktı

Alman Gazetesi Bugün Bu Türkçe Başlıkla Çıktı
Erdoğan'ın Almanya ziyareti bugün gerçekleşiyor, ülke teyakkuzda, protestolara karşı geniş güvenlik önlemi alındı. Süddeutsche gazetesi, Erdoğan için dikkat çeken bir başlık kullandı. Erdoğan'ın iç siyasette, konuşmalarında sıkça kullandığı ifade başlığa Türkçe olarak taşındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da büyük tartışma yaratan Berlin ziyaretini bugün gerçekleştiriyor.

Erdoğan önce Bellevue Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşecek, daha sonra da başbakanlığa geçecek. Burada Erdoğan’ın Başbakan Olaf Scholz ile baş başa görüşmesi, ardından da akşam yemeğine geçilmesi öngörülüyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre "Bugün, Erdoğan’ın Berlin’deki temasları sırasında, başbakanlığa yakın bölgelerde protesto gösterileri düzenlenecek.

Ziyaret için Berlin'de yoğun güvenlik önlemleri alındı."

Alman ARD televizyonunun internet sitesinde bugün yayımlanan haber “Başbakanlıkta bir Hamas sempatizanı” başlığını taşıyor.

zeitung-ey-almanya.jpg

Süddeutsche gazetesi de haberleri ve yorumlarıyla Erdoğan’ın ziyaretini mercek altına aldı.
“Türkiye Cumhurbaşkanı Almanya'ya geliyor - ve herkes teyakkuzda” denilen habere Türkçe “Ey Almanya” başlığının atılması dikkat çekti.

Berlin’de herkesin Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin “büyük risk barındırdığının” bilincinde olduğuna işaret edilen haberde, bununla birlikte, göç konusunda olduğu kadar, Ukrayna’dan Azerbaycan ve Gazze’ye uzanan pek çok ihtilafta Erdoğan ile konuşmaya ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Haberde, “Erdoğan atıp tutuyor, öfkeleniyor, birçokları için de elverişli bir düşman. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir pragmatist, bir stratejist ve yıllardır da büyük ölçüde güvenilir oldu. Her halükarda önemli” tespitine yer verildi.

Türkiye ekonomisinin acilen yurtdışından sermayeye ihtiyaç duyduğu, bu yüzden de görüşmelerde sadece Gazze konusunun değil, ekonomik konuların da öne çıkmasının beklendiği şu sözlerle aktarıldı:
“Türk Cumhurbaşkanı Berlin'de Gazze ve büyük ihtimalle de Euro hakkında konuşmak istiyor.”

Etiketler :