Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında

Ali İsmail Korkmaz hep 19 yaşında
Gezi Parkı eylemlerine katılan ve Eskişehir'de polis ile sivillerin darp ettiği Ali İsmail Korkmaz, 9 yıl önce bugün hayatını kaybetti. 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, ölümün 9. yılında unutulmadı. Sevenleri 'O hep 19 yaşında' diyerek andı.

AKP'nin 2013 yılında İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Taksim'deki Gezi Parkı'nın yerine Topçu Kışlası yapmak istemesi halkın tepkisine yol açtı.

Gezi Parkı'ndaki ağaçların gece yarısı kesilmeye başlanmak istemesi ve buna karşı çıkanların da gözaltına alınması üzerine milyonlarca kişi sokağa çıktı. Tüm Türkiye'ye yayılan eylemler sırasında Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Hasan Ferit Gedik, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan hayatını kaybetti.

Ali İsmail Korkmaz 9 yıl önce bugün hayatını kaybetti

Eskişehir'de katıldığı yürüyüş sonrası polis tarafından darp edilen Ali İsmail Korkmaz, eli sopalı siviller tarafından iki defa daha dövüldü. Darp edildikten sonra gittiği hastanede ise tedavi edilmeyen Ali İsmail Korkmaz, ilk tıbbi müdahaleyi ancak 20 saat sonra alabildi.

Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Ali İsmail Korkmaz 38 gün boyunca komada kaldı ve 9 yıl önce bugün yaşamını yitirdi.

2013 yılında henüz 19 yaşındayken öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Anadolu Üniversitesi birinci sınıf öğrencisiydi.

Ölüm yıl dönümünde unutmayan Ali İsmail Korkmaz, sosyal medyada da gündem oldu.

Unutulmadı

Siyasetçilerden gazetecilere, taraftarlardan sanatçılara çok sayıda kişi Ali İsmail Korkmaz'ı unutmadığını dile getirdi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar şu şekilde:

5.jpgakkiraz.jpgalikev.jpgbasevirgen.jpgcetin.jpgkaya.jpgtanal.jpg

Bugün saat 18.00’de, Antakya Ekinci Mezarlığı’nda, Ali İsmail Korkmaz, mezarı başında anılacak.

Kaynak:halktv.com.tr