Alevlerle mücadelede son durum: 2 ilde 6 noktada yangın devam ediyor

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadelenin 11'inci gününde söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin son açıklamasına göre 2 ilde 6 noktada yangın devam ediyor.

Türkiye, 28 Temmuz günü öğle saatlerinde Manavgat'ta başlayan orman yangınlarıyla mücadelenin 11'inci gününde.

Manavgat'ta etkisi hızla artan yangından bir gün sonra Muğla'nın Marmaris ilçesinde başlayan yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle birçok noktaya yayıldı. 

Ege ve Akdeniz kıyılarında daha etkili olan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. 

2 ilde 6 noktada yangın devam ediyor

Orman yangınlarına ilişkin son durumları açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler olmak üzere 2 ilde 6 noktada yangınların devam ettiğini kaydetti. 

Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Aydın Çine'ye sıçradı. İlçede 6 mahallenin tahliyesine karar verildi.

Orman yangınlarında il il son durum 

Muğla

Muğla'nın Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine olmak üzere 7 ilçesinde yangınlar devam ediyor. 

Milas ve Köyceğiz yangınları havadan görüntülendi

Muğla'nın Milas ve Köyceğiz ilçelerinde yangınlara müdahale sürüyor. Yanan alanlar, helikopterle havadan görüntülendi.

20210806-2-49510558-67707393.jpg

Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

whatsapp-image-2021-08-07-at-11-29-10-2.jpeg

Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve kandan müdahale ediyor.

whatsapp-image-2021-08-07-at-11-29-10-1.jpeg

Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 10 gündür süren yangının da söndürülmesi için çalışılıyor.

whatsapp-image-2021-08-07-at-11-29-10.jpeg

Dün öğleden sonra Yatağan ilçesinde Hacıveliler Mahallesi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Havadan müdahale yoğunlaştı 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının kontrol altına alınmasının ardından Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınının 8'inci gününde, Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında devam eden alevler, etkisini kaybetti. Yangının söndürüldüğü Antalya'daki ekiplerin bu bölgeye sevk edilmesiyle birlikte havadan müdahale yoğunlaştı.

Aydın

Aydın'ın Karacasu ve Bozdoğan ilçelerinde 2 adet orman yangınına müdahaleler sürüyor.

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınına da müdahale ediliyor. Dün akşam havanın kararmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmalarının durduğu bölgede Orman İşletme, Aydın İtfaiyesi, bölge halkı ve sivil toplum kuruluşlarının uzman ekiplerinin karadan müdahalesi devam ediyor.

Rüzgarın etkisiyle Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve dün öğle saatlerinde Gökbel Dağı'na sıçrayan yangına, gece boyunca karadan müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, havanın aydınlanmasıyla helikopterler de destek veriyor.

Gece boyunca gönüllü vatandaşlar da yangının söndürülmesi için çalışmalara kazma ve küreklerle destek verdi.

Bölgedeki 6 mahallenin belirli bölümlerinin tahliye edildiği yangını söndürme çalışmalarında 6 helikopter ve çok sayıda arazöz kullanılıyor.

 

Karabük 

Karabük'ün Merkez ilçesinde devam eden orman yangınına müdahale ediliyor. Aynı ormanlık alanda yeniden çıkan ikinci yangına vatandaşlar ve İl Özel İdaresi personelleri yangın tüpleri ile müdahale etti.

Merkeze bağlı Melise ve Ödemiş köyleri bölgesinde çıkan yangına ilk müdahale yapılmak üzere Karabük İl Özel İdaresine ait yangın tüpleri getirildi.

Tren yolu ile taşınan yangın tüplerini alan vatandaşlar ve personeller yangına ilk müdahale edenlerden oldu.

Bölgenin dağlık ve sarp bölge olması nedeniyle ekiplere zaman zaman zor anlar yaşatan yangın saatlerce mücadelenin ardından kısmen kontrol altına alındı.

Yangın nedeniyle yaklaşık 45 dönüm alanın zarar gördüğü öğrenilirken, soğutma çalışmaları halen sürüyor.

Isparta 

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler müdahale ediyor. Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda başlayan yangının söndürülmesi için ekipler, büyük çaba gösteriyor.

Burdur 

Burdur'un Gölhisar ilçesinde bir adet yangın devam ediyor.

Kaynak: AA - DHA

 

Etiketler :