Alevlerle boğuşan Çanakkale'ye kötü haber: Rüzgar uyarısı yapıldı... Yangının çıkış anının görüntüsü ortaya çıktı

Meteoroloji 23 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Yeni raporda alevlerle boğuşan Çanakkale için sıcaklık ve rüzgar uyarısı yapıldı. Bu arada yangının başlama görüntüleri de ortaya çıktı.

Çanakkale'de dün çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından alevlere müdahale devam ederken, yangının başlama görüntüleri de ortaya çıktı.

YANGIN BÖYLE BAŞLAMIŞ

Son olarak Çanakkale'de orman yangınının başlama görüntüsü de ortaya çıktı.

101436898-11.jpg

Görüntülerde, ormanlık alanda bir anda dumanların yükselmeye başladığı görülüyor.

101445851-dhh.jpg

BİR UYARI DA METEOROLOJİ'DEN GELDİ

Yangınla mücadele edilen Çanakkale için kuvvetli rüzgar ve sıcaklık uyarısı yapıldı.

082506120-cn.jpg

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in akşam saatlerinden sonra parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :