Alevi örgütlerinden ortak çağrı: Yardımlarımızı engellemeyin

Alevi örgütlerinden ortak çağrı: Yardımlarımızı engellemeyin
Alevi-Bektaşi kurumları, afet bölgesine ulaştırmak istedikleri yardımların yetkililer tarafından engellendiğini açıkladı. 5 kurumdan yapılan ortak açıklamada, "Bölgeye en hakim nokta olan Pazarcık/Narlı'da koordinasyon merkezi oluşturabilmek" için izin istenildi.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin ardından felaket bölgelerine yardım ulaştırmak isteyen Alevi örgütlerinin engellerle karşılaştığı belirtiliyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin yaşadığı felaket sürecinde Alevi kurumlarının depremzede canlara canhıraş ulaştırmaya çalıştığı nakdi ve ayni yardımlar bölgelerde bulunan yetkililer tarafından engellenmektedir.

Ülkemizin bu zor sürecinde her zaman olduğu gibi Alevi kurumları insan ayrımı etmeksizin nerede mazlum varsa oraya koşmaktadır.

Yetmiş iki millete bir nazarla bakan, canı candan ayırmayan bir yolun talipleri olarak, devletimizin bir nebze de olsa kamu yükünü hafifletmek adına çağrımız engellerin kaldırılmasıdır.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, darda olana Hızır ol ki Hızır'ı yanında bulasın şiarı ile yardım bekleyen canlara ulaşmamız adına bölgeye en hakim nokta olan Pazarcık/Narlı'da koordinasyon merkezi oluşturabilmemiz için gerekli izinlerin verilmesi talebimizdir."

Etiketler :