Akşener: İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve CHP birlikte, HDP ayrı girmeli

Akşener: İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve CHP birlikte, HDP ayrı girmeli
İYİ Parti lideri Akşener, gündeme dair yaptığı değerlendirmede, gelecek seçimlerde yeni kurulan DEVA, Gelecek Partileri'nin CHP, Saadet ve İYİ Parti'yle hareket etmesi gerektiğini belirtirken, HDP'nin ayrı hareket etmesinin daha iyi olacağını söyledi.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Akşener, MHP'nin anayasa teklifi için, "Düzeltme amaçlı bir masada olmayacağız. Fakat Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden vazgeçip parlamenter demokrasiye geçiş ile ilgili oturup konuşmaya varız" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya "Türkiye'nin bu ucube sistemden kurtuluşunun önünde tıkaç olmayacağım. Kurtuluşu zora sokacak, toz zerresi kadar bir davranış içine girmeyeceğim" cevabını verdi. Akşener, Millet İttifakı'na ilişkin de "Ben onlar adına konuşmaktan çekiniyorum, nezaketen. Nazik ve zarif olmaya gayret etmeliyiz o saklı kalmak kaydı ile hem Gelecek Partisi'nin hem DEVA'nın Hem Saadet Partisi'nin hem CHP'nin birlikte bir sistemde yer alması gerektiğine inanıyorum. HDP ayrı girmeli, benim kendi fikrim. Biz parlamenter sisteme geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaza edip müştereklerimizi öne çıkarıp hareket etmemiz gerekir" dedi.

Akşener ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine ''Stajyer bakan'' demesine dair de görüşlerini söyledi. Akşener, "Övünüyorum bu stajyer bakan sözünden. Bu stajyer bakan vesayet odakları ile hem de bir kısmının belinde silah varken, onlara kafa tuttu ama patronunun önünde kafayı eğmedi" açıklamasında bulundu.