Ece Üner Halk TV'de açıkladı: AKP'liler vergi yüzsüzleri listesinde yer alacak mı?

Ece Üner Halk TV'de açıkladı: AKP'liler vergi yüzsüzleri listesinde yer alacak mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 5 milyon TL üzeri vergi borcu olanları "vergi yüzsüzü" olarak açıklanacağını duyurması sonrası, listede defalarca vergi borçları silinen AKP'ye yakın şirketlerin yer alıp almayacağı merak konusu oldu. Halk Ana Haber sunucusu Ece Üner, konuyu canlı yayında değerlendirdi.

Bakan Şimşek'in geçtiğimiz pazar gün yaptığı vergi yüzsüzleri açıklaması gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Tartışmalar sürerken en çok merak edilen konu ise açıklanacak olan listede AKP'ye yakın şirketlerin yer alıp almayacağı oldu.

5li-cete.jpg

Özellikle 5'li çete denilince akla ilk gelen şirketlerden Cengiz Holding'in geçmişte silinen vergileri yeniden gündem oldu.

whatsapp-image-2024-09-03-at-20-06-15.jpeg

Konuyu Halk Ana Haber'de değerlendiren Ece Üner, Bakan Şimşek'in yaptığı açıklamayı hatırlatarak, vergi yüzsüzlerine verilen son tarihin Eylül ayı sonu olduğunu belirtti.

Üner, devamında, "Ancak iktidara yakınsanız bu durum pek de geçerli değil. Neden? Çünklü iktidara yakın bir çok şirketin vergisi ya siliniyor ya da hiç vergi vermiyor" diye konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr