AKP'liler Sırrı Süreyya Önder'i küplere bindirdi: Canımı sıkmayın dışarı çıkarırım!
Meclis Genel Kurulu, bugün saat 14.00’te açıldı. Gündem dışı konuşmalarda AKP Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, 19 Mart sabahı şafak operasyonu ile gözaltına alınan İmamoğlu’na yönelik açıklamalarda bulundu.
Özer’in İmamoğlu'na yönelik sözleri CHP vekiller tarafından tepkiyle karşılandı. CHP'li Milletvekilleri, meclis sıralarına vurarak Özer'i protesto etti. AKP ve CHP milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.
TBMM'de gerginlik... Ali Mahir Başarır'a ceza
ALİ MAHİR BAŞARIR AKP SIRALARINA KOLONYA FIRLATTI
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP sıralarına kolonya şişesi fırlattı. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oturuma ara verdi. Aranın ardından AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Başarır’dan özür talep etti ancak Başarır özür dilemedi. Meclis Başkanvekili Önder, Başarır'a uyarma cezası verdi.
TBMM'de ortalık karıştı! CHP ve AKP'li vekiller birbirine girdi
ÖNDER'DEN AKP'Lİ VEKİLLERE: CANIMI SIKMAYIN DIŞARI ÇIKARIRIM
Önder, tartışmaların ardından Ali Mahir Başarır'a uyarı cezası verdi. AKP'li vekiller ise bu cezanın yeterli olmadığını savundu. Sırrı Süreyya Önder, AKP'li vekillere iç tüzük hatırlatmasında bulunmaya çalıştı. AKP'li vekiller, Önder konuşurken ses çıkarmaya devam etti. Önder de sözünün kesilmesi üzerine sinirlenerek, "Çıkarırım sizi! Canımı sıkmayın!" şeklinde tepki gösterdi.
"Arkadaşlar, bir izin verin. Bu konuşmanın esbabı mucibesini de anlatayım da madem tembelsiniz, şu iç tüzüğü açmaya üşeniyorsunuz, gerekçesini söyleyeyim. İzin verin, izin verin. Bir dakika ya, bir dakika. Bir dakika izin verin. Bu konuşma şunun için. Sayın vekiller, açın bakın. Kanaatimi değiştirme ya da değiştirmeme konuşması bu. Oradan bana laf atamazsınız, sizi de dışarı çıkarım. Canımı sıkmayın. Sayın Zengin buyurun, kanaatim değişmedi. Uyarılma cezası ile devam ediyor. Buyurun. Buyurun. Birleşime 20 dakika ara veriyorum. Sonra vereceğim sözü. Böyle olmaz. Ben bu kadar lafa yetişemem. Sahip çıkın o zaman."
Önder, bu sözlerinin ardından birleşime 20 dakika ara verdi.