AKP'li Belediyeler Maaş Ödeyemez Hale Geldi... 5 AKP'li Belediyeye Musluklar Açıldı

AKP'li Belediyeler Maaş Ödeyemez Hale Geldi... 5 AKP'li Belediyeye Musluklar Açıldı
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, AKP’li belediyeleri de vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi toplantısında dün AKP’li 5 belediyeye ek ödenek aktarıldı.

Bayrampaşa Belediyesi, daha önce bütçe yetersizliğinden Camii arazisi satmasıyla gündeme gelmişti. AKP’li belediye bu seferde çöp kamyonu almak için İBB Meclisi’nden ek ödenek talep etti. AKP’lilerin çoğunlukta bulunduğu Plan ve Bütçe Komisyonundan olumlu rapor gelmesinin ardından teklif, İBB Meclisi’nde kabul edildi. Böylece Bayrampaşa Belediyesi’ne 14 milyon 500 bin TL ödenek aktarıldı.


EN YÜKSEK ÖDENEK TUZLA’YA

AKP’li Arnavutköy Belediyesi’nin 700 milyon TL, AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’nin 58 milyon 500 bin TL, AKP’li Çatalca Belediyesi’nin 285 milyon 174 bin TL, AKP’li Tuzla Belediyesi’nin 1 milyar 230 milyon 360 bin TL’lik ek ödenek talepleri vardı. Bu taleplerde Meclis’te kabul edildi. MHP’li Silivri 550 milyon TL ek ödenek aktarılırken CHP’li Avcılar Belediyesi’ne ise 275 milyon TL ek ödenek aktarıldı.

tuzla-belediyesi-ana-bina-2021.jpg

PERSONEL GİDERLERİNİ KARŞILAYAMIYOR

En çok ödenek alan Tuzla Belediyesi oldu. 2023 için belirlediği 1 milyar 411 milyon 650 bin liralık bütçesi, belediyeye yetmedi. 1 milyar 230 milyon 360 bin TL’lik ödenek talep eden Tuzla Belediyesi, ödenek talebinden paranın şu giderler için harcanacağını belirtti:

  • Personel Giderleri Yetersizliği
  • Hizmet Alımları Yetersizliği
  • Temsil ve Tanıtma Giderleri̇ Yetersizliği
  • Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımı Ödenek Yetersizliği
  • Gayrimenkul Sermaye Üreti̇m Gi̇derleri Ödenek Yetersizliği
  • Hane Halkına Yapılan Transferler Ödenek Yetersizliği
  • Mamul Mal Alımları Ödenek Yetersizliği

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :