AKP'li belediye geziye 95 milyon lira ayırdı

AKP'li belediye geziye 95 milyon lira ayırdı
Vatandaş her geçen gün düşen alım gücünün altında ezilirken AKP'li belediyeler bol keseden ihaleler açıyor. Borç batağından kurtulamayan Konya Belediyesi, "Atabey Gençliği"ni gezdirmek için para saçtı.

Artan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve düşen alım gücü vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlar açlıkla boğuşurken, iktidar "tasarruf" politikası diyerek yoksulun boğazına çökmeye devam ediyor.

Vatandaşın üzerindeki yük her geçen gün artarken tasarruf politikaları AKP'li belediyeleri teğet geçiyor.
Borç batağındaki AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde" başlığı ile düzenlediği etkinliklere milyonlar ayırdı. Belediye sadece 20 gün içerisinde imzaladığı iki sözleşme ile "Atabey Gençliği"nin gezmesi için toplamda 95 milyon 429 bin 420 TL ödedi.

“Cihan Devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar boyunca başkentliğini yapmış İstanbul’a götürülmesi ve gezdirilmesi” şeklinde açıklanan İstanbul gezisi için belediye ihale düzenledi. Sözcü'nün haberine göre, gezi için 21 Mart 2025’te Ayder Turizm Şirketi ile 49 milyon 996 bin TL’lik sözleşme yapıldı.

MİLYONLAR HARCANDI

Üstelik belediyenin gezi için açtığı tek ihale de bu değil. Beyşehir Gölü gezisi için ise 13 Mart 2025’te 45 milyon 432 bin 500 TL’lik sözleşme yapıldı.

Atabey Gençlik Projesi ile Beyşehir Gölü çevresinde 8 bin 500 kişinin konaklaması planlanıyor. Macera parkuru, oryantiring, çocuk maratonu, basketbol, futbol, tırmanma duvarı, boççe, geleneksel sokak oyunları gibi etkinlikler yapılacak.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi