AKP'li Barlas, AKP'li Bakan Nebati'yi eleştirdi

AKP'li Barlas, AKP'li Bakan Nebati'yi eleştirdi
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugün kaleme aldığı yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi eleştirdi.

Yazısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTurgut Özal'a benzeterek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "yorgun ve uykusuz görüyorum" diyerek başlayan Barlas, bu yorgunluğun Cumhurbaşkanı'nın gündeminden dolayı normal olduğunu belirtti.

Barlas, yazısının devamında, Erdoğan'ın yeni ekonomi politikalarında çok kararlı olduğunu yazarak, "Dolar kurundaki her artış Erdoğan'ın da mutlaka uykusunu kaçırıyordur. Ama yakında döviz kurunda ve enflasyonda düşüş mutlaka gerçekleşecektir" dedi.

Sabah Gazatesi yazarı, Türkiye'nin ekonomik gerçeklerden uzaklaşamayacağını ancak "bir avuç spekülatöre" teslim olamayacağı düşüncesini de ifade etti.

Barlas ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yle ilgili şunları kaleme aldı:

"Burada ekonomiden sorumlu bakanların ve yetkililerin konuşurken dikkatli olması lazım. Bunlardan birinin karamsar bir konuşma yapıp batarsa hepimiz batarız gibi iyimser olmayan tablo çizdiğini okudum. Ekonomi bu kadar hafife alınacak bir iş değildir. Hele asgari ücretin bu düzeye çıkması işin ciddiyetinin bir diğer kanıtıdır"