AKP'li Altınok'tan, Anadolu Ajansı'nın Sedat Peker'e verilen 'koruma kararı belgeleri' haberine tepki

AKP'li Altınok'tan, Anadolu Ajansı'nın Sedat Peker'e verilen 'koruma kararı belgeleri' haberine tepki
AKP'li vekil Selami Altınok, Anadolu Ajansı'nın gündeme getirdiği "Sedat Peker'e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi" haberine tepki gösterdi.

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma kararı belgelerine ilişkin yapılan haberde "Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. 

'Haksız ifşa ve itham' 

Altınok, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

"Son günlerde kamuoyunu meşgul eden şahsın koruma kararına ilişkin haberlerde ve 'FETÖ izi bulundu' başlığıyla servis edilen belgede, resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir.

'İddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur'

Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir.

Bunun aksine bir ima, iddia ve iftira her iki dünyada da hak ihlali olup iddia sahiplerini ağır vebal ve sorumluluk altına sokmuştur."

fevzi-isbasaran.jpeg

'Koruma polisleri tahsis eden sensin'

Öte yandan AA'nın haberine tepki gösteren AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok'a, AKP eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e verilen koruma tartışması üzerinden sert bir dille tepki gösterdi.

Eski AKP'li vekil İşbaşaran Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Sedat Peker‘e Istanbul Emniyet müdürü olarak koruma polisleri tahsis eden sensin. Anadolu Ajansına ‘Benim adımı neden yazıyorsunuz’ diyeceğine, sana ‘Sedat Peker’e polis koruma memuru ver’ talimatını veren kim?"

 

AA