AKP'den gerici adım! Atatürk İlke ve İnkilapları Artık Öğretmenlerin Sorumluluğunda Olmayacak

AKP, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin Atatürk İlke ve İnkilapları'na bağlı öğrenciler yetiştirme sorumluluğunu kaldırıyor.

AKP iktidarı eğitim sistemini adım adım gericileştirmeye devam ediyor. İktidar, "Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli" isimli gerici müfredatı yürürlüğe koymasının ardından eğitimde son darbeyi de Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu değiştirerek yapmak istiyor.

Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası'nda Halk TV Muhabiri Ayşegül Altın; AKP'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini inceledi. Halk TV, iktidarın çıkartmak istediği Atatürk detayını yakaladı.

İktidar, halihazırda bulunan kanundaki Atatürk İlke ve İnkilapları ve Atatürk Milliyetçiliği'ne bağlı nesiller yetiştirme görevi mevcut. İktidar bunu kaldırmak istiyor.

Yürülükte olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ilk maddesi şöyle:

  • Türk Milli Eğitiminin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini,Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

AKP'nin hazırladığı kanunun ilk maddesi de şöyle:

  • Anayasada ifadesini bukan temel ilkelere bağlı, Türk Milletinin Milli, Manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini benimsemiş, ülesine içinde yaşadığı toplum ve insanlığa karşı sorumluluk hisseden erdemli insanlar olarak yetiştirir