AKP'den EYT açıklaması

AKP'den EYT açıklaması
AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında EYT ile ilgili sorulara cevap verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Çelik açıklamalarından satır başları şöyle;

KKTC Bayrağı tepkisi

- Bu şekilde çirkin eylemleri kınıyoruz. Birkaç provokatörün işi değil sistematik bir faaliyettir.

- Camiler, kiliseler, havralar ortak korumada olmalı. Kur'an'ı Kerim'in yakılmasını kınıyoruz.

Yıldız Kenter'in vefatı

Kendisine rahmet diliyoruz. Milletimizin ve sanat camiamızın başı sağolsun.

Otizmli öğrencilere ayrımcılık

- Otizmli çocukların dışlanmasıyla karşı karşıya kalmıştık. Bütün bunlar her yönüyle soruşturuldu. Neticesinde bütün tedbirler tekrar alındı.

- İhmali görülen okul müdürü ve yardımcısı görevden alındı. Bazı velilerin bilinçsizliğinden kaynaklanan sonuçlar varsa bu giderilecektir. Bütün çocuklar bir evrendir. Hiçbiri birbirinden ayrılamaz.

- Bir kere daha bu sosyal ortamların ele alınması gerçekleştirilmiştir ve oradaki sorumlular görevden alınmıştır.

ABD ile ilişkilerimiz potansiyele sahiptir

- Trump'a Türkiye'nin tezlerini anlatmıştır. ABD tarafına her zaman söylediğimiz şey. İkili ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir.

- Tarihçiler Ermeni konusunda kararlar vermelidir. Burada karşılıklı olarak atılacak adımlarada yer verilmiştir.

- Müttefikler arasında konuşma dili yaptırım dili olmaması lazımdır. Daha çok diplomasi geliştirmeye yönelik olmalıdır. Yoksa bu durum ilişkilere zarar verir.

Mektup iade edilmiştir

- Cumhurbaşkanımızın ABD'ye yaptığı son gezide Burada 300 bini aşan kürt arap kardeşlerimizin geldiği kimsenin etnik kimliğine bakmadığımız söylenmiştir.

- Trump'ın gönderdiği mektup iade edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin çıkarlarını garanti altına alan ve bunları korumaya yönelik bir siyaset gütmektedir.

- Batıda gördüğümüz kirli medya dilinin bazı çevrelerde de kullanıldığını görüyoruz.

AB ile Doğu Akdeniz gerilimi

Maalesef AB Dışişler konseyi adım attı. Adımlarımızı kendilerince cezalandırmak istiyorlar. Koskoca AB Rum kesiminin marjinal isteklerine peşine takılmışlardı.

EYT

Sorular üzerine EYT konusunda açıklama yapan Çelik, "Herhangi bir noktada aşırı popülist bir uygulamaya gidildiğinde zarar verildiği yaşanmış birşeydir. Sanki biz EYT'li denilen kardeşlerimize duyarsızmışız, karşı karşıyaymışız gibi bir tutum sergileniyor. Netice itibariyle bu politikaların bir maliyeti vardır. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir. Diğer partiler de bu tabloyu görseler kendileri de aynı yanıtı verecektir" dedi.

 

Etiketler :