AKP yine bildiğiniz gibi: Soylu'dan CHP adayı Alper Taş'a büyük hakaret!

AKP yine bildiğiniz gibi: Soylu'dan CHP adayı Alper Taş'a büyük hakaret!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez hedefine CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş'ı aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez hedefine CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş'ı aldı.  Soylu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un güvenliği ile ilgili açıklamalarına değinerek, "Herhalde İstanbul’un güvenlik sorununu Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’la çözecek, PKK’nın oradaki temsilcisiyle beraber çözecek" dedi.

Büyükçekmece’de bir otelde sabah kahvaltısında iş insanları ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart Yerel seçimlerini değerlendirdi. Soylu'ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal da eşlik etti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul'un güvenliği ile ilgili açıklamalarını eleştiren Soylu, "Sabah bir haber kanalında izledim. CHP İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu’nun dediği şu, 'İstanbul, Türkiye’nin ve dünyanın en güvensiz şehirlerinden bir tanesidir ve güvenlik sıralamasından İstanbul 73’üncü sıradadır'. Şimdi ben üzülürüm. Eğer eline tutuşturulmuş bir kağıdı veya kulağına söylenmiş sözü hiç araştırmadan hiç değerlendirmeden ve kendi gözlemlerinin, vicdanının tam aksine söylerseniz, adamın biri çıkar sizi beş paralık eder. Ben ederim, hiç de acımam. Benim alanıma eğer doğru bir şekilde girmemişse ben beş paralık ederim. Sağına soluna bakmam. Biz bu güne kadar PKK için yamulsaydık onlar gibi siyaset için, bugün evinden sokağa çıkamazdı. Herhalde İstanbul’un güvenlik sorununu Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’la çözecek, PKK’nın oradaki temsilcisiyle beraber çözecek. Size şimdi İstanbul rakamlarını vereceğim. İstanbul’da evden hırsızlık 2016 yılında 78’idi, 2018’de ise 57’ye düştü. 2019’un ilk iki ayında ise 45 seviyesinde. Türkiye asayiş olaylarında ise İstanbul 23’üncü sıradadır. İstanbul’da 2018 yılında sadece 33 terör olayı bunlarda sadece küçük işler. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan biri hatta yönetebilecek biri çıkıp böyle açıklama yapıyorsa birinin değirmenine su taşıyor demektir” diye konuştu.

Etiketler :