AKP Sözcüsü Çelik: Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın

AKP Sözcüsü Çelik: Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan ile Ermenistan askerleri arasında Kelbecer yakınlarında çıkan çatışmada bir Azerbaycan askerinin şehit olmasını, "Bölge barışı için tehdit" olarak değerlendiren Çelik, ayrıca " Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan ile Ermenistan askerleri arasında çıkan çatışmada bir Azerbaycan askerinin şehit olması üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ermenistan bu saldırgan politikalarla hiçbir şey elde edemez. Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın" dedi. Çelik'in açıklamaları şöyle:

afbe1f6d-538e-4d77-b527-4159d06a0a60-w.jpg5ae4b3ed-9525-4737-a1c4-df1a63459531-w.jpg

"Ermenistan tarafından Kelbecer’de gerçekleştirilen saldırıda bir Azerbaycan askeri şehit oldu. Bu saldırıyı en kuvvetli şekilde lanetliyoruz. Ermenistan saldırgan politikalarına devam ediyor. Bu bölge barışı için tehdittir. Bu saldırgan politikalardan Ermenistan kadar, Ermenistan’ı cesaretlendirenler de sorumludur. Ermenistan bu saldırgan politikalarla hiçbir şey elde edemez. Ermenistan kendisini teşvik edenlere aldanmasın.

'Müsaade edilmeyecektir'

Bu saldırıları teşvik edenler, Ermenistan’a gereken cevaplar verildiği zaman asla Ermenistan’ın yanında durmazlar. Ermenistan bu mütecaviz politikalarla kendisini daha zor durumlara sokacaktır. Cumhurbaşkanımız bölge ülkeleriyle kurulacak mekanizmanın önemine dikkat çekti. Ermenistan’ın saldırganlıktan vazgeçmesi halinde bu mekanizmaya dahil olması gerektiğini söyledi. Ermenistan bu tarihi fırsatı heba etmemelidir. Ermenistan, Cumhurbaşkanımızın ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in mesajlarını iyi anlamalıdır. Aksi halde yeni sorunlarla yüzleşecektir. Ermenistan’ın bölge barışını tehlikeye atmasına müsaade edilmeyecektir."

 

Kaynak:ANKA

Etiketler :