AKP Öldürmekte Kararlı Destek Arıyor!

AKP Öldürmekte Kararlı Destek Arıyor!
Sokak hayvanlarına yönelik taslak düzenleme kamuoyunun gündeminde. "Sokak hayvanlarını uyutma" yöntemi tartışmalara neden olurken AKP kanadından geri adım gelmiyor. Konuya ilişkin konuşan Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, muhalefetten taslak düzenleme destek isteyeceklerini söyledi.

AKP'nin hayati tehlike oluşturduğu gerekçesiyle, sokak hayvanlarının, özellikle de köpeklerin 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde “uyutularak”, yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis’e gelmeden tartışma yarattı.

Meclis'e gelmeden tartışmalara sebep olan düzenleme kamuoyunda da büyük tepki çekti. Konuyla ilgili geri adım atılması beklenirken AKP grubu destek aradıklarını ifade etti.

Konuya ilişkin konuşan AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz. Ülkeler bunu nasıl çözmüş, bir fikir geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

kapak-2024-05-23t152041-wyjz-cover-jpg.webp

MUHALEFETTEN DESTEK İSTEYECEK

Yenişehirlioğlu, tüm kesimleri dinleyerek, geniş kapsamlı bir taslak hazırlamak istediklerini ifade etti. Önümüzdeki hafta bu konuda muhalefet partilerini ziyaret edeceğini söyleyen Yenişehirlioğlu, çalışmaların önümüzdeki günlerde de süreceğini anlattı

Muhalefet milletvekillerini de dinleyeceğini ve çözüm önerilerini alacağını aktaran Yenişehirlioğlu, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in, diğer partilerin grup başkanlarıyla görüşerek bu konuda hassasiyeti olan milletvekillerinin belirlenmesini isteyeceğini ve bu belirlenen isimlerle de görüşmeler yapacağını dile getirdi.

"TOPLUMUN SESİNE KULAK VERDİK"

Rolex marka saatiyle gündem olan Yenişehirlioğlu, "Yara açmadan, bölmeden, parçalamadan, buradan düşmanlıklar üretmeden toplumun sesine kulak verdik. Amacımız; ortak noktaya ulaşmak ve herkesin kabul edebileceği bir çözüme ulaştırmak" değerlendirmesinde bulundu.