AKP MYK'da İstanbul Sözleşmesi hedef alındı

AKP MYK'da İstanbul Sözleşmesi hedef alındı
AKP'nin MYK toplantısında ana gündem İstanbul Sözleşmesi oldu. Toplantıda çoğunluğun İstanbul Sözleşmesinden çıkılması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

AKP'nin MYK toplantısında gündem olarak ilk imzacısının Türkiye olduğu, kadına şiddetle mücadele, LGBTİ ayrımcılığı gibi konularda referans metni olarak alınan İstanbul Sözleşmesi yer aldı.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; Toplantıya katılan üyelerin çoğunluğunun "aileleri parçalaması ve toplum yapısını bozması" sebepleriyle sözleşmenin feshedilmesi gerektiğini söyledi. Bunlara gerekçe olarak ise sözleşmenin “toplumsal cinsiyet” ve “cinsel yönelime dayalı ayrımcılığa” karşı teminat getiren hükümleri gösterildi. Erdoğan’ın ise İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshedilmesi ya da tartışmalı maddelere çekince konulmasının sonuçları üzerinde çalışma yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Ayrıca sözleşmeye göre çocuk yaşta evliliklerin, “çocuğun cinsel istismarı” olarak değerlendirilmesi de şikâyet olarak Erdoğan’a iletildi.

Etiketler :