AKP, Libya'da çoktan tarafmış

Hükümet, iç savaşın sürdüğü Libya’ya asker gönderme ısrarını sürdürürken bugün basına yansıyan bir ayrıntı AKP’nin Libya’da çoktan taraf olduğunu ortaya koydu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; ülkedeki çatışmalarda yaralanan 600’e yakın Libyalı tedavi için Türkiye’ye getirildi. Yaralıların AKP’ye yakınlığıyla bilinen İstanbul’daki dört özel hastanede tedavi edildiği iddia edildi.

Yaralıların bir kısmının İstanbul’da belirlenen otellerde kaldığı ve Libya’daki çatışmaları özel ekranlardan takip ettikleri öğrenildi.

Savaşın şiddetinden kaçan yaralıların bir kısmı Libya Konsolosluğu aracılığıyla Türkiye’ye getirildi. Aylardır İstanbul’da bulunan Libyalıların Türkiye’ye ağır yaralı olarak getirildiği ve Libya’da mümkün olmayan kimi ameliyatlara alındığı söyleniyor.

Bilinmeyenler ve açıklanmayanlar

Yaralıların tedavi masraflarının hangi ülke tarafından karşılandığı bilinmiyor. Yaralılar içerisinde sivil ve asker oranı da bilinmeyenler arasında.

Mecliste geçtiğimiz gün onaylanan tasarı ile Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesine kapı aralanmıştı.

25 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak olan asker mutabakata muhalefet partileri tarafından şerh konulmuştu.

Türkiye’nin Libya’da savaşın tarafı durumuna geleceğine dikkat çeken muhalefet, AKP’yi ülkeye ideolojik nedenlerle desteklemekle eleştiriyor.

Trablusgarp’taki İslamcı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne yıllardır silah temin eden AKP ise desteğini artırmakta kararlı.

Etiketler :