Bu artık çürümüşlük! AKP, kimi istiyorsa onu yaptı

Bu artık çürümüşlük! AKP, kimi istiyorsa onu yaptı
Üniversitelerde kişiye özel kadro ilanlarında, aranan şartlar arasında adayların yazdığı kitap ve tez başlıkları bile açıkça belirtildi. İşe alımlar nokta atışı olarak yapıldı.

AKP’nin “her kente bir üniversite” politikası kapsamında sayılarını her geçen gün artırdığı ancak eğitim kaliteleri büyük tartışma konusu olan üniversitelerdeki liyakatsiz kadro alımları bitmek bilmiyor.

Üniversitelerde “kişiye özel kadro” olarak nitelendirilen ilanlar artarak devam ediyor. İlanlarda aranan kadroların çalışmalarının başlıklarına dahi yer verildi. İşe alım ilanları, adeta nokta atışı olarak yapıldı.

KİŞİYE ÖZEL İLAN

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Resmi Gazete’de yayımladığı ilanla profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Din Psikolojisi Anabilim Dalı için açılan doçent ilanında, adayların “Çocuklarda inanç gelişimi, kadın dindarlığı ve psikolojik iyilik halleri üzerine çalışmış olmak” gibi özel şartları karşılaması istendi.

Bu şartları karşılayan H.A.Ç.’nin yüksek lisans tezi, “İlkokul çocuklarının inanç gelişimi: Psiko-teolojik bir yaklaşım” başlığını taşırken, doktora tezinin başlığı “Kur’an kurslarına devam eden kadınlar arasında dindarlık biçimleri, dini başa çıkma faaliyetleri ve psikolojik iyilik halleri” olarak belirlendi.

NOKTA ATIŞI KADRO

İlahiyat Fakültesi’ne alınacak diğer bir doçent için ise “Çocuklarda ölüm psikolojisi, varoluşçu psikoloji ve din üzerine çalışmış olmak” gibi bir şart arandı. Bu ilana uygun olan S.Y.’nin doktora tezinin başlığı “Çocukların bilişsel ve dini gelişiminde ölüm olgusu” iken, ayrıca “Irvin D. Yalom’un Psikoterapi Yaklaşımında Varoluşsal Kaygı ve Din” isimli bir kitabı da bulunuyor.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE BENZER İLANLAR

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü için açılan doçent ilanında, “Pazarlama bilim/sanat alanında Doçent unvanı almış, Boykot davranışı ile çevrimiçi etkinlik üzerine çalışma yapmış olmak” gibi özel kriterler belirlendi.

Bu şartları karşılayan P.Y.K.’nin İngilizce olarak kaleme aldığı çalışmaları arasında, “Tüketici etnosentrizminin boykot davranışındaki rolü: Ya yerel bir işletme aşırı davranırsa?” ve “Sosyal Medya Katılımının Sosyal Faydalar ve Davranışsal Niyetler Üzerindeki Etkileri: Çevrimiçi Etkinlikler Örneği” başlıklı makaleler bulunuyor.

Kaynak:BirGün