AKP hedef gösterdi MHP sahip çıktı! MHP’den teğmenler hakkında net tavır

AKP hedef gösterdi MHP sahip çıktı! MHP’den teğmenler hakkında net tavır
Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, subaylık yemini edip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmesine MHP’den bir destek daha geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen, 2019 ve 2024 yıllarında gerçekleşen yerel seçimlerde MHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı olan Avukat Serkan Toper’den yeni mezun teğmenlere destek geldi. Toper, gerçekleştirdiği açıkamada, "Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğini iddia edip bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden bir avuç troll var. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' lafını duyunca rahatsız oluyorlar" ifadelerini kaydetti.

Serkan Toper, Kara Harp Okulu devre birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nun konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

1-002.webp

"SOYSUZ VE KANSIZLAR"

Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarını duyup cinnet geçirerek Atatürk düşmanlığı yapan soysuz ve kansızların yaratmaya çalıştığı atmosfere kimse yenik düşmemelidir" ifadelerini kullandı ve genç teğmenlere destek verdi.

"GENÇ TEĞMENLERİMİZ AMİRLERİNE SADIKTIR"

Geçtiğimiz günlerde ise MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür" açıklamasını yapmış ve teğmenlere destek vermişti.

Özdemir, "Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir. Onların görevi askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmektir.” ifadelerini kaydederek teğmenlerin ebedi Başkomutanlarının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etmişti.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da milletimizden aldığı yetki ile bu kahraman ordunun ve yeminlerini şereflice ilan eden teğmenlerimizin Başkomutanıdır.” ifadelerini kullanan Özdemir, genç teğmenlerin kanun, nizam, amir ve başkomutana sadık olduğunu belirtmiş ve “Bu gençler, Türkiye’nin beka mücadelesinin savunucuları olduğu kadar küresel ülkülerimizin de şerefli üniforma altındaki geleceğidir. Kendilerine güvenimiz tam.” demişti.

MHP’li Özdemir, “Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsaade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun.” ifadelerini kaydetmişti.

2-003.webp

NE OLMUŞTU?

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin subaylık yemini ederek Atatürk'e bağlılıklarını dile getirdiği görüntüleri, "Teğmenlerin mezuniyet töreni. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her dem küllerinden yeniden doğuyor. Gözlerim yaşardı! Kim ne yaparsa yapsın, bu çocukların hepsini tarikat ve cemaat bağlantılı gören, gösterenlere güzel bir cevap vermişler!” ifadelerini kullanarak sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Teğmenlerin, mezuniyet törenlerinde subaylık yemini etmesi ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atması birçok AKP’li ismi ve iktidara yakın medyayı rahatsız etti.