AKP grubu itirazlara sessiz kaldı: Sultangazi Belediyesi, parkı yıkıp 'sosyal tesis' yapacak

AKP grubu itirazlara sessiz kaldı: Sultangazi Belediyesi, parkı yıkıp 'sosyal tesis' yapacak
Sultangazi Belediyesi, Batman'da şehit düşen Uğur Göksu'nun adının verildiği parkın planlarını değiştirdi. Parka kültürel tesis yapılmasını hedefleyen değişiklik, İBB Meclisi'nde AKP üyelerin oylarıyla kabul edildi.

AKP'li Sultangazi Belediyesi, 2018’de Batman’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun adını verdiği parkın planlarını değiştirdi. Parka kültürel tesis yapılmasını amaçlayan plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Parkı sahiplenen çevre halkının yaptığı itirazlar, AKP grubu tarafından reddedildi. CHP ve İyi Parti grupları, vatandaşların itirazlarının kabulü yönünde oy kullandı.

İBB Meclisi, Sultangazi Mahallesi Sultançiftliği Mahallesi 256 Ada 11-12 parseller üzerinde bulunan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu Parkı'nın planlarının değiştirilmesine yaptığı itirazları görüştü.

Karar Gazetesi'nin haberine göre AKP'li Sultangazi Belediyesi, 2019’da yatırım yaparak park olarak düzenlediği ve şehit Uğur Göksu’nun adını verdiği arazinin imar planlarının değiştirilmesini talep etti. “Belediye Hizmet Alanı” fonksiyonunda bulunan park, plan değişikliği ile “Kültürel Tesis Alanına” alınmıştı. Değiştirilen planlara askı süresi içinde çevrede oturan yurttaşlardan 32 itiraz geldi.

İBB Meclisi’ne sunulan itirazlarda özetle şöyle denildi:

“Sultançiftliği Mahallesi 256 ada 11 ve 12 parsellerin 10.03.2021 tarihinden itibaren 30 gün süre ile askıda kalacak plana bölgedeki park ve yürüyüş alanlarının kısıtlı olması sebebi ile itiraz ediyoruz. Gereğini arz ederiz”

AKP Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, 27 Eylül 2020 tarihinde sosyal medya hesabından parkla ilgili yaptığı paylaşımda şöyle demişti:

“Çocuklarımızın heyecanla salıncak sırasını bekleyeceği, gençlerimizin akşam serinliğinde sıcak bir muhabbeti paylaşacağı alanların sayısını arttırıyoruz. Sultançiftliği Mahallemize Şehit Jandarma Uzm. Çv. Uğur Göksu Parkı hayırlı olsun”

sultangazi-park6.jpg

Vatandaşların, fiilen park olarak kullanılan ve bu şekilde kalmasını istediği alanla ilgili plan değişikliğine yaptığı itiraz AKP engelini aşamadı. Yaklaşık bin 400 metrekare büyüklüğündeki parka kültürel tesis yapılmasına yapılan itirazlar, İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti grubu tarafından reddedildi. CHP ve İyi Parti grupları, vatandaşların itirazları yönünde oy kullandı.