Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek açıklaması!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek açıklaması!
Taşımalı eğitim, engelli öğrencilerin ücretsiz taşınması, eğitim materyali ve ücretsiz ders kitapları gibi alanlarda son 1 yılda öğrenciler için toplamda milyarlarca lira kaynak aktarıldığı açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle yürütülen çeşitli destek programları kapsamında engelli öğrencilerin ücretsiz taşınması, eğitim materyali yardımları ve ücretsiz ders kitapları dağıtımı gibi projelerle son bir yılda öğrencilere yardım sağlandığı açıklandı.

Taşımalı Eğitim Uygulaması kapsamında okullara taşınan öğrencilere öğle yemeği verilmesi amacıyla yapılan yardımlara, 2003-2004 öğretim yılından itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan (SYDTF) kaynak aktarılıyor. Geçen yıl bu kapsamda 4 milyar 795 milyon TL destek sağlandığı bildirildi.

Eğitim Materyali Yardımı ise ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik önlük, ayakkabı, çanta ve kırtasiye gibi temel okul ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlıyor. Bu programla, son 1 yılda 366 bin 151 öğrenciye toplam 385 milyon TL tutarında yardım yapıldığı ifade edildi.

Ücretsiz Ders Kitabı Desteği, 2003-2004 eğitim-öğretim yılından bu yana SYDTF fonundan karşılanıyor ve öğrencilerin ders kitaplarına ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. Son bir yılda bu kapsamda 4 milyar 554 milyon TL kaynak aktarıldığı açıklandı.

Engelli Öğrencilerin Ücretsiz Taşınması ise özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin okullara erişimini sağlamak amacıyla yürütülen bir başka projede son bir yılda 4 milyar 833 milyon TL yardım aktarıldığı kamuoyuyla paylaşıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :