Ahu Tuğba'nın ölümünde büyük şüphe

Ahu Tuğba'nın ölümünde büyük şüphe
ABD Yeşilçam'ın ünlü oyuncusunun ölümünü 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı. Cenazenin Türkiye'ye nakli bu yüzden gecikti.

Yeşilçam'ın efsanevi yıldızı Ahu Tuğba'nın cenazesinin İstanbul'a nakli konusunda beklenmedik bir gelişme yaşandı. KOAH hastalığı nedeniyle geçtiğimiz pazar günü hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın cenazesinin, Miami'den İstanbul'a getirilmesi planlanmıştı. Ancak ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını "şüpheli ölüm" olarak değerlendirdiğinden, cenazenin nakli için gerekli prosedürlerde gecikmeler yaşandı ve uçuş işlemleri durduruldu.

ahu-tugba-001.jpg

Başlangıçta, Ahu Tuğba'nın cenazesinin bu sabah Miami'den kalkan tarifeli uçakla İstanbul'a getirileceği ve perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek bir törenin ardından, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği duyurulmuştu. Ancak ABD'deki inceleme ve soruşturma süreci nedeniyle cenazenin ne zaman İstanbul'a getirilebileceği henüz kesinleşmedi. Eğer prosedürler tamamlanabilirse, cenaze planlandığı gibi perşembe günü defnedilecek.

İstanbul Sinema Geliştirme ve Tanıtma Derneği (SİNEGED) yönetim kurulu üyesi Nur Türkşen, yaptığı açıklamada, Ahu Tuğba'nın vefatının Türk sineması için büyük bir kayıp olduğunu vurguladı. Türkşen, "Türk sineması, Yeşilçam'ın kıymetli yıldızlarından Ahu Tuğba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadır. Bu büyük kayıp karşısında derin bir keder içerisindeyiz. Amerika’daki uçuş prosedürlerinden kaynaklı, cenaze töreni tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu konuda duyuru daha sonra yapılacaktır. Bilgimiz dışında yapılan yanlış tarih bilgilendirme ve duyurulara itibar edilmemesi rica olunur." dedi.

SİNEGED olarak, Ahu Tuğba'nın sanat dünyasında bıraktığı kalıcı izleri ve hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini belirten Türkşen, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

CENAZE MASRAFLARI ÜNLÜ İŞ İNSANINDAN

Milliyet'ten Ali Eyüboğlu "Ahu Tuğba’nın naaşının Türkiye’ye getirilmesi için eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Milletvekili Osman Gökçek ve Sinema Genel Müdürü Birol Güven devreye girdi, iş insanı Cemal Kalyoncu oyuncunun cenaze masraflarını üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yerini hazırladı" diye yazdı.

cemal-kalyoncu.jpg

Kızı Anjelik Calvin, Amerika'dan cenaze göndermenin zorluğundan ve yüksek maliyetlerinden bahsederek destek gördüklerini belirtti. Cenaze işlemleri için Kültür Bakanlığı yetkilileri, sinema dünyasından isimler ve hayırsever iş adamları da desteklerini sundu.

Kaynak:Haber Merkezi