Ahmet Hakan: Soylu'nun emekleri boşa gitti

Ahmet Hakan: Soylu'nun emekleri boşa gitti
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ankara'da Özhaseki'ye katkılarının Mansur Yavaş için harekete geçilmesiyle geri plana düştüğünü yazdı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a saray basını ile birlikte kumpas düzenlendi. Sahte belgecilikle suçlanan Mansur Yavaş, haberi yapan gazete ile AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamış, "Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı seneti icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunun suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Bu şahıs dolandırıcılık, şantaj ve çocuk istismarından yargılanıyor. ÖSYM’den gelen belgeyi taklit etmiş biridir. Ayrıca şizofren raporu da var" demişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ankara'da milliyetçi oylara katkısı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, AKP'nin Mansur Yavaş hamlesi ile emeklerinin çöpe gittiğini yazdı. Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Soylu, bir süredir Ankara’da özellikle milliyetçi taban üzerinde etkili olan çok yoğun bir seçim kampanyası sürdürüyordu. Soylu’nun bu etkili çabası, Ankara’da Mehmet Özhaseki lehine bir havanın yükselmesine büyük katkı sağlamıştı.

Ancak ne zaman ki...

- Mansur Yavaş’tan korkulup çekiniliyor izlenimi veren...

- “Aman Mansur Yavaş’ı durduralım” paniğini yansıtan...

- “Bir şeyler yapmazsak Ankara gidiyor” algısına yol açan...

Anti-Mansur kampanya başlandı.

İşte o andan itibaren...

Tekrar en başa dönülmüş oldu."

Etiketler :