Ahmet Altan gözaltına alındı

Ahmet Altan gözaltına alındı
Geçtiğimiz hafta tahliye edilen Ahmet Altan hakkında çıkan yakalama kararı sonrası yeniden gözaltına alındı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen davada mahkeme heyeti “Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Ahmet Altan'a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın ise beraatına hükmetmişti. Mahkeme heyeti hükümle beraber Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine karar vermişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Altan'ın tahliyesine itiraz etmişti. Tahliyeye yapılan itiraz İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme heyeti, savcılığın itirazını kabul ederek Ahmet Altan hakkında verilen tahliye kararını kaldırdı. Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ahmet Altan, akşam saatlerinde İstanbul Göztepe'deki evinde gözaltına alındı.

''Yargı reformu bir masalmış"

Ahmet Altan'ın avukatı Figen Çalıkuşu, verilen karara sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

''Yargı reformu bir masalmış!'' diyen Çalıkuşu açıklamasında, 27 AĞM Başkanı dün atandı ve bu gün heyeti ile hukuksuz bir karara imza attı. 26AĞM’nin hükmünü yasaya aykırı olarak yok saydı. Kararı Ahmet Altan'ın avukatından gizledi. Ve kararı gene medyadan öğrendik! Hukuk betonlar altına gömüldü!'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :