Ağrı Dağı'nda kaybolan 2 kişi için yoğun arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

Ağrı Dağı'nda kaybolan 2 kişi için yoğun arama kurtarma çalışmaları başlatıldı
Ağrı Dağı’nda zirveye yakın noktada kaybolan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Van ve Ağrı AFAD ekipleri, 3 bin 200 rakımdan zirveye tırmanarak kaybolan kişileri arıyor.

Ağrı Dağı’nda zirveye yakın noktada, 5 bin 50 rakımda tipiye yakalanarak kaybolan 2 kişi için arama kurtarma çalışmaları yeniden başlatıldı.

Doğubayazıt ilçesinde bulunan Türkiye’nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı’na dün tırmanış yapan bir gruptan iki kişi, olumsuz hava koşulları nedeniyle kayboldu.

aa-20240721-35194641-35194640-agri-daginda-kaybolan-2-kisinin-bulunmasi-icin-calismalar-suruyor.jpg

Yerli rehberler ve dağcılar, sabah saatlerinde zirveye yakın bölgelerde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Van AFAD’dan sevk edilen 10 kişilik dağcı grubu ile Ağrı AFAD’dan 4 kişilik bir ekip, 3 bin 200 rakımdan zirveye tırmanışa geçerek kaybolan kişileri bulmak için çabalıyor. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları, devam ediyor.

Arama çalışmalarında, biri kadın olmak üzere 2 Türkiye vatandaşı kaybolmuş durumda. Ekipler, hem hava şartlarının hem de arazinin zorluklarının üstesinden gelerek kaybolan kişileri bulmayı hedefliyor.

Kaynak:AA