Adnan Oktar'a Verilen 8 Bin 658 yıl Hapis Cezası Onandı

Adnan Oktar'a Verilen 8 Bin 658 yıl Hapis Cezası Onandı
Adnan Oktar'ın "Suç Örgütü" davasından aldığı 8 bin 658 yıllık hapis cezası onandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında verilen cezaları onayladı. 550 sayfalık gerekçeli kararda, Adnan Oktar'a verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası ve örgüt üyeleri hakkında verilen hükümler kesinleşti.

CİNSEL İSTİSMAR, ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS, EZİYET...

TRT Haber'in haberine göre; Örgüt üyeleri, cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kişisel verilerin izinsiz kayıt edilmesi gibi suçlardan cezalandırıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Adnan Oktar ve 71 şüpheli hakkında 1017 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede, Oktar ve 13 şüphelinin "nitelikli cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "cinsel taciz", "basit cinsel saldırı", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 1938 yıldan 2758 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca, 59 şüphelinin "suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak" suçundan 2.5 yıldan 6 yıla kadar, 27'sinin "nitelikli cinsel saldırı" ve 8'inin "cinsel taciz" suçundan hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede, 9 banka da suçtan zarar gören olarak yer aldı.