Adıyaman Cezaevi'ndeki hükümlüler ve tutuklular naklediliyor

Adıyaman Cezaevi'ndeki hükümlüler ve tutuklular naklediliyor
Adalet Bakanlığı, deprem sonrası hasar gören Adıyaman Cezaevi'ndeki hükümlülerin nakledilmeye başlandığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı, Elazığ'da meydana gelen 6,8 şiddettindeki deprem sonrası hasar gören Adıyaman Cezaevi'ndeki 814 hükümlü ve tutuklulun nakledilmeye başlandığını bildirdi. Bakanlık, yaptığı açıklamada "Kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevi'ndeki 814 hükümlü ve tutuklu Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’a nakledilmeye başlandı" ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Elazığ’da meydana gelen Sivrice merkezli deprem haberi alınır alınmaz Adalet Bakanlığı bünyesinde bir kriz merkezi oluşturuldu.

 

Bu kapsamda, deprem bölgesindeki adliye ve ceza infaz kurumlarında uzmanlar eşliğinde detaylı incelemeler yapılmıştır. İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir.

 

Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bazı bölmelerde kısmi çatlaklar oluştuğu için 814 hükümlü ve tutuklu tedbiren Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki cezaevlerine nakledilmeye başlanmıştır.

 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Yakınlar cezaevinin önünde toplandı

Adalet Bakanlığınca, Elazığ'daki deprem sonrası kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 814 hükümlü ve tutuklunun Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki cezaevlerine nakledilmeye başlandı. Hükümlü ve tutuklu yakınları Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde toplandı.