Adana'dan sınır dışı edilen mülteci trans kadını ÖSO ve ailesi öldürdü

Adana'dan sınır dışı edilen mülteci trans kadını ÖSO ve ailesi öldürdü
Adana’da HIVfobik ve ırkçı hedef göstermelere maruz bırakıldıktan sonra sınır dışı edilen mülteci trans kadın, ÖSO ve ailesinin işbirliği ile öldürüldü.

Adana'da mülteci trans kadının sağlık bilgileri hastane tarafından ifşa edildikten sonra HIVfobik ve ırkçı hedef göstermelere maruz bırakılmış, hukuka aykırı bir şekilde sınır dışı edilmesine karar verilmişti.

Bu ciddi ihlal kararının ardından apar topar Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan sınır dışı edilen kadının 5 gün önce geri gönderildiği Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ailesinin işbirliği ile öldürüldüğü öğrenildi.

Ölüm haberini "Üzgünüz, öfkeliyiz" diyerek sosyal medya hesabından duyuran Adana LGBTİ+ Dayanışması, "Türkiye’nin LGBTİQ+ sığınmacı ve mülteciler için 'güvenli ülke' olarak tanımlanmasından derhal vazgeçilmelidir" ifadesinde bulundu.

*Mülteci trans kadının sağlık verileri, sağlık çalışanları tarafından basına verilmiş; bu bilgiler 5 Temmuz 2024 günü sosyal medyada ifşa edilerek büyük bir nefret örgütlenmişti. Saldırılar hukuksuz sınır dışı kararıyla sonuçlandı.

Kaynak:halktv.com.tr