Adana'da 'Garson bakar mısın?' cinayetine toplamda 54 yıl hapis cezası

Adana'da 'Garson bakar mısın?' cinayetine toplamda 54 yıl hapis cezası
'Garson bakar mısın?' sorusu üzerine çıkan kavgada İsmail Ceylan'ı tabancı ile öldüren Eyüp Yıldızoğlu, Murtaza Caner Şirin ve Faruk Şahin 18'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dehşet verici olay Adana'da yaşandı. Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'ndeki bir barda, 15 Aralık 2022’de, Osman Sonar ve arkadaşları eğlenirken, arka masada oturan İsmail Ceylan ile selamlaştılar ve karşılıklı ikramlarda bulundular. Daha sonra Osman Sonar, İsmail Ceylan'ı masasına davet etti, ancak Ceylan bu teklifi kabul etmedi. Kısa bir süre sonra, Osman Sonar'ın masasındaki Faruk Şahin, önünden geçen İsmail Ceylan'ı garson sanarak "Garson, bakar mısın?" dedi.

İSMAİL CEYLAN HAYATINI KAYBETTİ

Bu yanlış anlaşılma sonucu çıkan kavgada, Eyüp Yıldızoğlu ve Murtaza Caner Şirin tabancayla İsmail Ceylan'a ateş etti. Vücuduna 7 mermi isabet eden Ceylan, hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından Eyüp Yıldızoğlu, Murtaza Caner Şirin ve Faruk Şahin tutuklandı, Osman Sonar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, İsmail Ceylan’ın öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı tamamlayarak sanıklar Yıldızoğlu, Şirin, Şahin ve Sonar hakkında 'Kasten öldürme' suçundan iddianame hazırladı.

SAVCIDAN 3 CEZA, 1 BERAAT TALEBİ

Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar Eyüp Yıldızoğlu ve Murtaza Caner Şirin, karar duruşmasına bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldılar. Yargılama sırasında adli kontrol şartıyla tahliye edilen Faruk Şahin ve tutuksuz sanık Osman Sonar ise duruşmaya gelmedi. Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, sanıklar Yıldızoğlu, Şirin ve Şahin'in 'Fikir ve eylem birliği içinde kasten öldürme' suçundan cezalandırılmalarını, sanık Sonar'ın ise delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini istedi.

Kaynak:DHA