Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Narin Güran cinayetiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Tunç, "umarım Narin evladımıza kıyanlar bulunur. ortaya çıkan deliller araçlardan çıkan kimyasal deliller incelenecek maddi gerçekler ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün basın mensuplarının sorularımı yanıtladı. Narin Güran soruşturması konusunda önemi açıklamalarda bulunan Tunç. Narin'den alınan DNA örneklerinin büyük bir titizlikle incelendiğinin altını çizerken,

"10 kişi tutuklu 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Soruşturma devam ediyor. Narin kızımızın vücudundan alınan 91 DNA hem İstanbul hem de Diyarbakır'da inceleme altına alındı. Patolojik, biyolojik, kimyasal bütün tetkikler şu anda yapılıyor tabi biraz zaman alacak. Bu incelemeler sonucu veriler ortaya çıkacak. Milletçe bu beklentiye girdik." dedi.

BASIN SORUŞTURMANIN GİDİŞATINI ETKİLİYOR

Tunç ayrıca, "Şunu rica ediyorum soruşturma gizli ama ifade tutanakları avukatlara verildiği için ifadelerin basında televizyonda yayında değerlendirildiğini görüyoruz. Maalesef bazı değerlendirmelerin özellikle soruşturmanın ilerlemesi noktasında sakıncalı buluyoruz.
Birtakım beyanlardan kaçınmak gerekir basında ki arkadaşlarımıza bunu söylemek istiyorum. umarım narin evladımıza kıyanlar bulunur. ortaya çıkan deliller araçlardan çıkan kimyasal deliller incelenecek maddi gerçekler ortaya çıkacak. Millet olarak bu bizim en büyük beklentimiz. Böyle kötü hadiselerin olmaması için milletçe topyekun bir duyarlılık içinde olmamız lazım"
ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr