Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda fayton gerginliği

Büyükada'da düzenlenen Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda hayvan haklarını savunan bir kadın ile faytoncular arasında gerginlik yaşandı.

Adalardaki ulaşım sorunlarına çözüm üretmek adına bugün Büyükada'da 'Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenleniyor. Çalıştaya faytoncular, Adalar'da yaşayanlar, sivil toplum kuruluşları, hayvan dernekleri, üniversiteler ve çok sayıda kişi katıldı.

İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı sahneye çıkarak konuşma yaptı. Daha sonra sahneye çıkan bir kişi konuşmasında Adalar'daki ulaşım çözümlerine kendilerinin karar vereceklerini, dışarıdan gelen kişilerin karar veremeyeceklerini söyledi. Hayvan haklarını savunan bir kadın, konuşma yapan kişiye tepki gösterip 'her şey çok güzel olacak' diyerek atlı faytonların kaldırılması gerektiğini belirtti. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül gerginlik yaşanmaması adına olaya müdahale etmek istedi. Bu sırada dinleyiciler arasında bulunan faytoncular tartışmaya dahil oldu. Gerginlik faytoncuların salonu terk etmesiyle son buldu. Olay nedeniyle oturuma ara verildi.

DHA