Açlık grevindeki HDP milletvekiline tahliye kararı

Açlık grevindeki HDP milletvekiline tahliye kararı
79 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve 79 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tahliye kararı verildi.

Duruşmaya Güven ve avukatları katılmadı

Güven'in tutukluluk halini değerlendiren mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

İstenilen ceza

İddianamede, Leyla Güven hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 17 yıl 6 aydan 31 yıl 6 aya kadar hapis cezasına, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

Diyarbakır Adliyesi önünde açıklamada yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Leyla Güven'in 79 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek, "Leyla Güven'in sesine ses katmak, onun çığlığını dünyaya duyurmak için buradayız. 'Leyla Güven haklıdır, tecrit kalkmalıdır' demek için onun iradesine sahip çıkıyor ve 'Onun sözü, bizim sözümüzdür' diyoruz. Tecrit bir an önce kalkmalıdır. Öcalan'ın 15 gün önce kardeşi ile görüştürülmesi bir aile görüşüdür, bu önemlidir ama Öcalan ailesi ve avukatları ile düzenli bir şekilde görüştürülmesi gerekiyor. Bu Türkiye Anayasası'nın kendisine verdiği bir haktır ve bu hakkın elinden alınmasına hiç kimsenin hakkı değildir. Bu hakkın sağlanması ve Öcalan'ın hem ailesi ve hem de avukatları ile düzenli bir şekilde görüşmesinin önünün açılması gerekiyor" dedi.

Etiketler :