Acının Yıldönümünde Binler Sokaklarda İdi...

Hatay'da anma etkinliğine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş yurttaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi. Etkinlikte yurttaşlar 'istifa' sloganları attı.

Depremin etkilediği şehirlerde, depremzedeler 6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokaklarda geçiriyor. Anma etkinlikleri kapsamında, enkaz noktalarında düzenlenen etkinlikler ve sessiz yürüyüşler gerçekleştirildi.

Anma Etkinlikleri ve Sessiz Yürüyüşler:

Kahramanmaraş ile birlikte Gaziantep, Hatay ve Osmaniye gibi şehirlerde depremzedeler, geceyi sokaklarda geçiriyor. Enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, vatandaşlar sessiz yürüyüşler yaparak bir araya geliyor.

iskenderun.png

Hatay'ın Antakya İlçesi:

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde yoğun sisin kaplamasıyla birlikte vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

İskenderun ve Osmaniye:

İskenderun ilçesinde vatandaşlar sokaklarda ateş yakarak "deprem nöbeti" tutarken, Osmaniye'de belediye tarafından düzenlenen anma programı öncesinde vatandaşlar bir araya geldi.

hatay6.webp

Ebrar Sitesi ve Gaziantep:

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde depremzede aileler, evlerinin yıkıldığı bölgede toplandı ve kaybettikleri yakınları için dua etti.

Adıyaman'da Sessiz Yürüyüş:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman'da depremzedelerin katılımıyla "sessiz yürüyüş" gerçekleştirildi. Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, saat kulesine kadar pankartlarla yürüdü.

hatay4.webp

Program Kapsamında Aktiviteler:

Anma etkinlikleri kapsamında, yürüyüşlerin yanı sıra camilerden sela okunarak hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Etiketler :