Acı haberler peş peşe geldi! Üç şehit...

Acı haberler peş peşe geldi! Üç şehit...
Derik'te PKK'ya yönelik operasyonda bir askerimiz şehit oldu. Zeytin Dalı harekat bölgesinde 11 Ekim'de gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir askerimiz tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Azez'de ise SMO üssüne saldırı da 1 askerimiz şehit oldu.

Mardin’in Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda bir asker şehit oldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerince bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon sürüyor.

HAİN SALDIRIDA YARALANDI

Öte yandan Suriye’deki birliğinde yaşanan havan saldırısı sırasında yaralanan bir askerimiz kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

“Zeytin Dalı Harekât Bölgesindeki bir üs bir üs bölgemize 11 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG'li teröristlerce yapılan havan saldırısında yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen kahraman bir silah arkadaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Ekim 2019 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Saygılarımızla,

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği”

AZEZ'DE  SMO ÜSSÜNE SALDIRI: 1 ŞEHİT, 4 YARALI 

Kilis'in karşısındaki Suriye’nin Azez ilçesi kırsalındaki Suriye Milli Ordusu (SMO) üs bölgesine PKK/YPG'li teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1  SMO askeri şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Azez kırsalındaki SMO üssüne sabah saatlerinde terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki Tel Rıfat bölgesinden havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda üs bölgesindeki 1 SMO askeri şehit oldu, 4 SMO askeri ise yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslar hayati tehlikesi olan 1 askeri Kilis Devlet Hastanesi'ne getirdi. 3 asker ise Azez’deki hastanede tedaviye alındı.
 

Etiketler :