AA, Suriye ordusunun uçağının düşürüldüğü haberini sildi

AA, Suriye ordusunun uçağının düşürüldüğü haberini sildi
Anadolu Ajansı, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının düşürüldüğüne dair attığı tweeti sildi.

Anadolu Ajansı, Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının düşürüldüğünü duyurmuştu. AA'nın haberinden birkaç dakika sonra Suriye resmi devlet ajansı SANA ise düşen uçak görüntüsünün Türkiye'ye ait bir İHA olduğunu iddia etmişti.

Akar'ın konuşmasından sonra silindi

Anadolu Ajansı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "27 Şubat’ta İdlib'deki menfur saldırıyı müteakip başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı başarıyla sürdürülmektedir. Rusya'yla karşı karşıya gelmek gibi ne niyetimiz ne maksadımız var. Niyetimiz rejimin katliama son vermesi radikalleşmenin ve göçün önlenmesidir" açıklamasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımı sildi.

screenshot-507.png

Rusya'dan yalanlama

Öte yandan, bölgede Türkiye destekli silahlı muhaliflerin internet sitesinde yayımlanan haberlerde düşürülen uçağın Rus Hava Kuvvetleri'ne ait Su-24 uçağı olduğu iddia edildi. Rusya ise bu iddiayı yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Militanların internet kaynaklarına dayandırılarak aktarılan, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-24 uçağının İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi hava sahası üzerinde düşürüldüğü bilgisi yalan” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler :