9 aydır hazırlık yapılıyordu apar topar iptal edildi! Milyonlarca lira boşa mı gitti?

9 aydır hazırlık yapılıyordu apar topar iptal edildi! Milyonlarca lira boşa mı gitti?
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 14 Şubat 2025’te duyurduğu ve Marmara Bölgesi genelinde 26 Kasım’da yapılması planlanan geniş kapsamlı deprem tatbikatını iptal etti.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 14 Şubat 2025'te yaptığı duyuru ile 26 Kasım'da Marmara Bölgesi genelinde tarihi bir deprem tatbikatı yapılacağını açıklanmıştı.

Yaklaşık 9 aydır hazırlıkları süren ve çalışmalar kapsamında milyonlarca lira harcanıldığı belirtilen tatbikat, herhangi bir gerekçe sunulmadan iptal edildi.

7 ŞİDDETLİ DEPREM İÇİN TATBİKAT YAPILACAKTI

OdaTV'de yer alan habere göre, İstanbul'da Adalar merkezli, 7 şiddetinde bir deprem senaryosunu içeren ve 26 Kasım Çarşamba günü uygulanması planlanan tatbikatın ani iptali dikkatinin nedenini ise kimse bilmiyor.

"İLERİ BİR TARİHTE YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI"

AFAD konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

"AFAD Başkanlığı tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında görevli birimlerin müşterek çalışma yetkinliğini artırmak üzere planlı faaliyetler yürütülmekte olup, bu çerçevede 2025 yılı içerisinde 12’si bölge, 28’i yerel düzeyde olmak üzere toplam 40 tatbikat başarıyla icra edilmiştir.

26 Kasım 2025 tarihinde Marmara Bölgesi’nde yapılması planlanan 'Ulusal Afet Tatbikatı'nın, paydaş kurumlarla yapılan istişareler sonucu, ileri bir tarihte yapılması kararlaştırılmıştır. Tatbikatın planlama sürecindeki çalışmalar için de herhangi bir harcama veya satın alma işlemi gerçekleştirilmemiştir.

Kamuoyunun manipülatif içeriklere itibar etmemesi, yalnızca resmi kurumlarca yapılan açıklamaları esas alması önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi