77 İlde ''Sibergöz-37'' Operasyonu: 156 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sibergöz-37" operasyonunun 77 ilde gerçekleştirildiğini duyurarak operasyon kapsamında "Çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele" amacıyla 156 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları korumanın en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Ayrıca, siber devriyelerin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul, Ankara, Adana, Trabzon, Adıyaman, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çanakkale ve Mersin gibi 77 ilde şüphelilerin çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirten Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında operasyona ilişkin görüntülere de yer verdi.

Kaynak:AA