6 Şubat Depreminden Önce Görülen Işık Efsanesi!

6 Şubat Depreminden Önce Görülen Işık Efsanesi!
Kahramanmaraş merkezli depremler yaşanmadan önce birçok kişi gökyüzündeki esrarengiz mavi ışıklara şahitlik etmişti. İngiliz haber ajansı Reuters, Kahramanmaraş depreminden önce gökyüzünde görüldüğü iddia edilen parlak ışığın nedenini açıkladı.

Reuters haber ajansı Doğruluk Kontrol ekibi, sosyal medya platformları X ve Facebook'ta dolaşan "6 Şubat Kahramanmaraş depremine" neden olduğu söylenen ve depremden önce "gökyüzünde görüldü" iddiası ile paylaşılan görüntülerin arka planını açıkladı.

641e9618bf21441d6882e182.webp

Gökyüzündeki ışıkların hükümetlerin Yüksek Frekanslı Aktif Auroral Araştırma Programı (HAARP) aracılığıyla sismik aktivite "planladığının" ya da yarattığının kanıtı olduğu öne sürülen videoya ilişkin, "Bu, 6 Şubat 2023'te, depremden hemen önce Türkiye üzerinde faaliyette olan HAARP. Frekanstan yayılan ışık dalgası halkası, yeraltındaki bir depremin dalga hareketini temsil ediyor. Bunlar halk üzerinde kullanılan hava silahlarıdır" iddiasında bulunuldu.

baykonur-soyuz-roketi-2022-eylul.jpg

Reuters, gönderideki videonun, Elon Musk'ın kurucusu olduğu Space X roketinin fırlatılma anı olduğunu belirtti.

Reuters'ta yer alan habere göre video, Space X Falcon 9 roketinin fırlatılışının ABD'nin Los Angeles kentindeki bir otoyol üst geçidinden çekildi ve yana döndürülerek servis edildi açıklaması yapıldı.