6 Şubat Depreminde Dili Tutuldu, 20 Şubat Depreminde Kalp Krizinden Öldü!

Adana’da 6 Şubat depreminde evde tek başına olan ve yaşadığı korkuyu atlatamayan Leyla Vesile Gevez, deprem korkusu nedeniyle dili tutuldu. 68 yaşındaki kadın 20 Şubat 2023 Hatay merkezli depremde ise kalp krizi geçirip öldü.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, Adana'da da büyük yıkıma yol açtı. 13 binanın yıkıldığı ve 418 kişinin hayatını kaybettiği kentte, depremden sonra ortaya çıkan hikayeler yürekleri burkuyor.

Asuman Ekici de bu hikayelerden biri. Geçen yıl 23 Şubat'ta vefat eden ablası Leyla Vesile Gevez'i depremde kaybetmenin acısını yaşıyor. Ramazan Bayramı'nda ablasının mezarını ziyaret eden Ekici, o zor günleri ve ablasının deprem korkusundan kalp krizi geçirerek hayata veda ettiğini anlattı.

6-subat-depreminde-korkudan-dili-tutulup-38391.jpg

DEPREM KORKUSU KALBİNE VURDU

Asuman Ekici, 6 Şubat'taki depremden sonra ablasının dilinin tutulduğunu ve hastaneye gittiklerinde hiçbir sorun bulunmadığını söyledi. Ekici, ablasının evde yalnız kalmaktan korktuğunu ve bu korkunun 20 Şubat'taki ikinci depremde kalbine yenik düşmesine neden olduğunu ifade etti. "Ablam benim annem gibiydi" diyen Ekici, ablasını çok özlediğini ve bu kadar şiddetli bir depremden sonra sevdiklerine veda etmenin ne kadar zor olduğunu anlattı. Depremin yarattığı travmanın sağlıklarını da bozduğunu ve uzun süre geçmediğini vurguladı.

6-subat-depreminde-korkudan-dili-tutulup-38391-2.jpg

"DUVARLAR ÜZERİMİ ÖRTTÜ"

Leyla Vesile Gevez'in yeğeni Mehmet Ekici de halasının depremden sonra günlerce konuşamadığını söyledi. Mehmet Ekici, halasının depremden bir gün önce mangal yapmak için evine çağırdığını ancak halasının gelmediğini anlattı. Sabahına deprem olduğunu ve halasının tek başına korkuyla mücadele etmek zorunda kaldığını ifade etti. 130 kilo ağırlığında olan halasının çatı katında kalmasına rağmen inemediğini ve depremden sonra tek söylediği şeyin "Duvarlar üzerimi örttü" olduğunu aktardı. Ekici, halasının doktora gitmesine rağmen herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ancak ikinci depremden sonra kalp krizi geçirdiğini ve 3 gün içinde hayatını kaybettiğini söyledi.

6-subat-depreminde-korkudan-dili-tutulup-38391-1.jpg

6-subat-depreminde-korkudan-dili-tutulup-38391-3.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :